Teknoloji

Maymunlar Gezegeni’nin maymunları, gerçek insanların arasına böyle gezindi

Maymunlar Gezegeni Krallığı (Kingdom of the Planet of the Apes) filminin bu yaz mevsiminde en büyük gişe rekorları kıran yapımlardan biri olması bekleniyor ve yayınlanma tarihine sadece birkaç hafta kaldı. Doğal olarak tanıtım çalışmaları da hız kazanmış durumda.

Film hakkında çok sayıda fragman ve poster paylaşıldı ve sinemalarda stantlar kuruldu. Hatta yayınlanan son fragmanı hemen aşağıdan izleyebilirsiniz. Ancak görünene göre 20th Century için bunlar yeterli değil ve filmde olduğu gibi insanlara hükmeden bazı “gerçek” maymunları görmek isteyenler için bir seçenek sunmaya karar verdiler.

Hafta başında, San Francisco’nun West Bluff Piknik Alanı’nda at sırtında bir grup maymun (daha doğrusu maymun gibi giyinmiş insanlar) görüldü. Kimseyle tek kelime konuşmadılar ya da oldukça korkutucu görünmekten başka bir şey yapmadılar. Hatta SFGate, bazı bisikletçilerin bu maymunları gördüklerinde neredeyse yere düştüklerini iddia ediyor.

Benzer bir olay da Los Angeles’ta yaşandı. LA’deki Venice Sahili’nde bir grup atlı maymun ortaya çıktı ve sahilde dolaşarak oradaki insanları izledi.

Şimdiye kadar maymunlar yalnızca bu iki noktada ortaya çıktı, ancak seri açısından San Francisco’nun çok daha önemli olduğu söylenebilir. Maymunlar Gezegeninin Yükselişi ve Şafağı filmlerinin her ikisi de bu şehirde geçiyor ve ilkinin sonuna doğru, Sezar ve diğer maymunların Golden Gate Köprüsü’ne hücum ettikleri büyük bir sahne görülüyordu. Eğlenceli bir şekilde, San Francisco’da görülen maymunların köprünün altındaki Fort Point Ulusal Tarihi Bölgesi’ne yakın oldukları söyleniyordu.

Daha önceki filmlerde olduğu gibi, Maymunlar Gezegeni Krallığı da San Francisco’da veya çevresinde geçiyor. Fragmanlardan birinde, maymunların Golden Gate Köprüsü’nün kalıntılarında dolaştığı görülüyor.

Maymunlar Gezegeni Krallığı 10 Mayıs’ta beyaz perdede olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu