Haber

DSÖ Direktörü Ghebreyesus: Türkiye’de devam eden sarsıntılardan endişeliyiz

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Türkiye hakkında açıklamalarda bulundu.

Hatay’da meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki deprem haberini paylaşan Ghebreyesus, afetzedelerin yanında olduklarını ifade etti.

“Sakatlıklardan endişeliyiz”

güzel, Türkiye ve Suriye’de devam eden ve daha fazla ölüm, yaralanma ve travmaya neden olan sarsıntılardan endişe duyuyoruz.”söz konusu.

Örgüt yetkililerinin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Ghebreyesus, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

‘DSÖ ekipleri sahada’ mesajı

DSÖ ekipleri, ihtiyacı olan herkese acil bakım sağlayabilmeleri için her iki ülkedeki sağlık çalışanlarını ve gezici klinikleri tıbbi malzeme ile destekliyor.

Akşam depremler

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre, deprem saat 20.04 sıralarında Hatay’ın Defne ilçesinde meydana geldi. Çevre illerde de hissedilen 6,4 büyüklüğündeki deprem yerin 16,7 kilometre derinliğinde oldu.

Depremin ardından en büyüğü 5,8 büyüklüğünde olmak üzere 32 artçı sarsıntı meydana geldi.

Gözden kaçırma DSÖ, Türkiye’de beyin sarsıntısı için 3. Seviye Acil Durum ilan etti Haberin Detayları

“Acılı gününüzde yanınızdayız”

DSÖ Genel Direktörü, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin yaralarını sarmak için Türk makamlarıyla iş birliği içinde hareket edeceklerini belirterek, “Tarifi olmayan bu acılı günde yanınızdayız.”dedi.

Örgütün iletişim ağını ve acil tıbbi yardım gruplarını seferber ettiklerini belirten Ghebreyesus, DSÖ olarak Dubai’deki lojistik merkezlerden kalkacak üç uçakla her iki ülkeye cerrahi travma kitlerinin de aralarında bulunduğu tıbbi malzeme göndereceklerini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu